Curriculum Vitae

 
 

IKV - UCK

Acht jaar lang was ik consulent literaire vorming voor het Instituut Kunstzinnige Vorming en (na een fusie) het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Ik maakte daar kunsteducatie projecten voor het basisonderwijs.

 

Kunsteducatie

Catharijneconvent

Voor museum Catharijneconvent maakte ik het reliekenproject voor de bovenbouw van de basisscholen. Op zoek naar je eigen relikwie, een voorwerp waarvan je zeker weet dat je het over 20 jaar nog steeds hebt. Die voorwerpen werden naast de oude relieken tentoongesteld in het museum.

Knex

Voor museum Speelklok tot Pierement ontwikkelde ik het project Muziekmachines Maken. Kinderen gaan met Knex zelf muziekmachines maken.

Flip de Beer

Een van de projecten die ik ontwikkelde is Flip de Beer. Dat project werd aangekocht door schoolTV. Zelfs koningin Beatrix heeft Flip een handje gegeven (klik hier)

Oerol

Sinds 2005 ben ik verbonden aan de organisatie van het Oerol festival op Terschelling als programmeur voor de kunsteducatie projecten waarbij de scholen van het eiland een presentatie maken voor de volwassen bezoekers van het festival.

Een van de projecten die ik onder het collectief Frederik & Broers ontwikkelde is het project Gevangen Geluiden: www.gevangengeluiden.nl 

BIKbus

Dankzij subsidies kon ik een oude SRV wagen kopen. Drie jaar lang reed deze bus langs scholen. Kunstenaars die de BIK opleiding hadden gevolgd gebruikten deze bus als rijdend atelier, leslokaal, filmzaal en soms als enorm kijkdoos. Ik produceerde deze projecten, selecteerde de kunstenaars en legde de contacten met de scholen.

Het verdwenen lijk

In samenwerking met het Nederlands Centrum voor Volkcultuur ontwikkelde ik een ‘sagenproject’, waarbij kinderen moderne stadssagen gingen schrijven, waarbij ze geholpen werden door professionele schrijvers.

Kunstbikken

Als directeur van stichting KunstBikken ontwikkelde ik een artist-in-residence programma op basisschool de Klim in de Utrechtse wijk Lunetten. Kunstenaars hebben in een leeg lokaal in school hun atelier en geven daar kunstlessen.

Meer info: klimkunst.wordpress.com

Flevoland

Binnen de subsidieregeling Cultuureducatie met Kwaliteit ontwikkelde ik een projectweek voor de scholen in Flevoland. Een schoolbrede cultuurweek in samenwerking met een theatergroep, twee musea en cultuureducatie-instellingen. Dit alles binnen het thema: 'Waar kom je vandaan? Waar ga je naar toe?'