Curriculum Vitae

 
 

Voor mezelf

Voorstellingen maken en spelen: heerlijk. Samenwerken met anderen om een kunsteducatieproject van de grond te tillen: inspirerend. Lesgeven aan kunstenaars en aanstaande leerkrachten: zalig.

Maar regelmatig ik mis de uitwisseling van ideeën over kunst en educatie met mensen met eenzelfde ervaring als ik of juist met mensen die uit heel andere hoeken komen.

Ooit zat ik in de jury die de jaarlijkse jeugdtheaterprijs uitreikte (Hans Snoekprijs). De discussies die daar gevoerd werden over theater hebben me gevormd en verrijkt.

Motivatie

Visie

Als iemand anders beter kan verwoorden hoe ik denk over cultuurparticipatie, waarom zou ik het dan zelf doen? Sir Ken Robinson schreef “Het Element” en de samenvatting van zijn visie is te horen in een toespraak: “schools kill creativity” (20 min): klik hier.

Spanningsveld

Het lijkt een spanningsveld: de eisen waar basisscholen aan moeten voldoen en de doelen die culturele instellingen hebben voor het onderwijs. Ik geloof dat de brug geslagen kan worden door intensief met elkaar van gedachten te wisselen; om elkaars 'taal' te leren.